מחירים הוגנים וקבועים מראש
קטגוריות
פורום

הוספת מרפסת בבניין משותף | מרפסות בבית משותף

o5o-5824225

הוספת מרפסת בבניין משותף – מרפסת שמש

הוספת מרפסת בבניין משותף היא חלומם של בעלי דירות בבניינים משותפים שנבנו בעבר קודם לעידן המרפסות. השיקול להוספת מרפסות לבניינים משותפים הינו לדיירים אשר שואפים לאיכות חיים, ומחפשים את הרגיע בישיבה במרפסת המדמה שטחים ירוקים. הרצון להוסיף מרפסת אשר מנתקת אותם מהחלל הפנימי ולעיתים המחניק של דירה בבניין מגורים. המרפסת הציגה עצמה כמוצא מפלט לברוח ממנו בדירות התלויים באוויר כדי לתפוס משב רוח תועה ולהתרענן. עונת החורף הינה התקופה בה מחפשים את אור השמש, והמרפסת עונה על הצורך להתחמם באור השמש בעונה קרירה זו. הוספת מרפסת לבניינים משותפים הינה צעד חשוב ביותר, בחשיבה על פונקציונליות ובטיחות. לכן בעת ההחלטה להוספה של מרפסת שקלו היטב את התהליך.

הוספת מרפסת לבניין משותף – פונקציונליות של מרפסות שמש

הוספת מרפסת בבניין משותף – תושבים בבניינים ישנים מחליטים לעיתים קרובות להוסיף מרפסת, הודות לכך, הם רוצים  להגדיל את הפונקציונליות והאטרקטיביות של הנכסים שלהם הוספת מרפסת זהו פתרון פופולרי, במיוחד כאשר מדובר על מרפסות תלויות. עם זאת, הצעד הראשוני בתהליך הקמת מרפסת בבניין משותף הינו קבלת היתר בנייה מהרשות המקומית, ורק לאחר תהליך זה הנעשה על ידי אדריכל ומהנדס בניין, ניתן להמשיך לשלב הבא, שהוא בחירת קבלן הוספת מרפסות.

הוספת מרפסת

הוספת מרפסת בבית משותף

בתקופות של פריחה בשוק הדיור, בעלים רבים מחליטים להוסיף מרפסת ולחדש את רכושם על מנת להעלות את ערך הנכס שלהם על ידי הוספת מרפסת שמש. נכון לעכשיו, משטחים כמו מרפסות שמש הם למעשה סטנדרט בשוק הראשוני. המצב אחר בשוק אחר, במיוחד במקרה של בניינים ישנים אשר לא מצוידים במרפסות.  בטח בכאלו שניבנו לפני שנים רבות. לפיכך זהו פתרון רציונלי מנקודת מבטם של בעלי דירות. המרפסת מגדילה את הפונקציונליות, אך גם את ערך הנכס ובטח את מראה הבניין כולו. בניין אשר מתוכנן להוספת מרפסות עובר תהליך שיפוץ כולל, במקביל להוספת המרפסת שעשויה להיות פלדה או , בטון קונבנציונלי.

לייעוץ וקבלת הצעת מחיר צור קשר עוד היום! O5O-5824225

הוספת מרפסת שמש

קבוצת היעד שמתעניינת בהוספת מרפסות, עשויה להיות גדולה מאוד. כמה מיליוני אנשים עדיין חיים בבניינים, ולרבים כאלה אין מרפסות. קהילות וקואופרטיבים מחליטים לרוב לנקוט צעד כזה במהלך המודרניזציה התרמית. הודות להתפתחות שיטתית של הטכנולוגיה, כיום ניתן להתקין מרפסות אפילו ביום אחד. אפשר לבחור פרמטרים ומראה וסגנון לכל דגם של מרפסת, על פי טעמם האישי של המזמינים, וחומרי הגלם יכולים חשובים ביותר לתוצאת המראה הסופי, ולחוזקה בתהליך הוספת מרפסת בבית משותף.

לייעוץ וקבלת הצעת מחיר צור קשר עוד היום! O5O-5824225

התקנת מרפסת לבד?

אבל מה אם ועד הבית לא רוצה לנקוט בצעד כזה? האם יכול בעל דירה יחיד בבלוק להחליט להתקין אותו לבד?

תיאורטית התשובה חיובית, אך אם רק אחד מתושבי הבניין הרב-משפחתי מעוניין, זה יהיה קשה מאוד, אם לא בלתי אפשרי. הוספת מרפסת אחת בבלוק מהווה הפרעה לחזית הבניין, שלא ניתן לעשותה ללא הסכמת הדירים. בעיה נוספת היא אחזקת המרפסת. יש לבצע תיקונים, לפחות בחלקם מכספי הדיירים השאלה היא מדוע יש לשלם עבור מרפסת אחת.

הוספת מרפסת

חוק בניית מרפסת לבניין משותף

המרפסת שייכת לפחות חלקית לשטח המשותף. זה נובע מהוראות "החוק לבעלות על שטחים" לטענתם, החזית היא חלק מהרכוש המשותף, והתקנת המרפסת מהווה הפרעה לחזית הבניין, ולכן על הבעלים – תושב שרוצה להשעות את המרפסת (אך גם לבנות מרפסת קיימת) צריך לבקש את הסכמת הדיירים.

זה לא הסוף. מבחינת חוק הבנייה, התקנת מרפסת מהווה הרחבה של הנכס. זה לא שחזור מכיוון שהוא מגדיל את נפח הבניין. הנפח הגולמי כולל גם את נפח המרפסות.

מהי הרחבה לבניין? מטפלים בו באותה צורה כמו בנייה, ולכן נדרש לאותם פורמליות. על פי חוק הבנייה, הבנייה כוללת גם שחזור, הרחבה או מבנה על של חפץ בניין. הוספת מרפסת מטופלת באותו אופן כמו קונסטרוקציה "מן המניין".

במצב כזה יהיה צורך לתכנן ולהגיש היתר בניה או לקבל היתר בניה . עדיף לא להסתכן בבנייה בלתי מורשית ולהגיש בקשה לתנאי פיתוח כבר בתחילת ניסיון ההשקעה.

תעודת מנהל עבודה – משפצי העיר

הוספת מרפסת בבניין משותף מי משלם עבור השיפוץ?

בפועל, נושא הוספת מרפסת בודדת, ברוב המכריע של המקרים, נשבר מחוסר הסכמה מצד הדיירים. הסיבה היא לא רק רתיעה, אלא גם תקנות מעורפלות. למשל, לא לגמרי ברור מי צריך לשלם עבור השיפוץ.

הרוב הדרוש לבניית מרפסת בבית משותף

הרוב הדרוש לבניית מרפסת נדרש מכיוון שמרפסות הן משטחים שמצד אחד מסווגים כשייכים לדירות, אך מצד שני הם מחוברים לחזית, כלומר לשטח המשותף. העמימות מבחינה זו מועצמת גם בפסיקה לא מדויקת. נושא המרפסות ושייכותם לדירות או לחלק משותף לא הוגדר במדויק בפעולה בנושא בעלות על הנחות. לפיכך, לעתים קרובות מתעוררות אי הבנות.

בתי המשפט אימצו את הפתרון מבחינה זו, אשר, עם זאת, לא מפיג את הספקות ובכך סכסוכים אפשריים. בית המשפט העליון של בית המשפט לעניינים מנהליים קבע כי הטרסה / מרפסת שייכת לדירה באזור זה, ובאזור זה, המשמש ישירות את בעלי המקום. זוהי, במיוחד, שכבת הגימור העליונה

התנגדות לבניית מרפסת בבניינים

כמה בעלי דירות בבניין התנגדו לתוספת הבנייה שלטענתם תגרור פגיעה ברכוש המשותף ובחזית הבית. המפקח על המקרקעין קבע כי לא הושג הרוב הדרוש לבנייה המבוקשת.

המפקח על רישום המקרקעין בעכו (שלוחת נצרת) יובל וסרקרוג אסר לאחרונה על בעליהן של שתי דירות קרקע בבית משותף בקריית ביאליק לבנות מרפסות למרות העובדה שקיבלו היתר בנייה. בפסק הדין נקבע כי בעלי הדירות לא השיגו רוב של 75% מהדיירים לביצוע הבנייה כנדרש בחוק.

לייעוץ וקבלת הצעת מחיר צור קשר עוד היום! O5O-5824225

הוספת מרפסת בבניין משותף – סכסוכים בין שכנים

לאחר שבתחילת השנה נדחו התנגדויות וערר שהגישו למוסדות התכנון והבנייה, פנו בעליהן של מספר דירות בבניין למפקח על המקרקעין והגישו באמצעות עו"ד יואב צח-וכס תביעה לצו מניעה קבוע שיאסור על שכניהם לבנות את המרפסות.

הוספת מרפסת בבניין
הוספת מרפסת

טענותיהם בהליך התכנוני היו כי בניית המרפסות תקטין חלק מהחניות ותפגע בחזית האחידה של הבניין. במסגרת התביעה הנוכחית הם ציינו כי באסיפת בעלי דירות שהתקיימה בנושא ניתנה הסכמה רק מצד 6 בעלי דירות מתוך 12, כך שהנתבעים לא השיגו את הרוב הדרוש לביצוע הבנייה.

הוספת מרפסת

הנתבעים טענו לעומת זאת, כי באסיפה נכחו רק 10 בעלי דירות כך שיש לראות את שני בעלי הדירות שלא התייצבו כאילו הם מסכימים. כמו כן נטען כי בקומה העליונה נבנו מרפסות ובדירה נוספת בוצעה הרחבה, כך שלפי החוק גם בעלי דירות אלה נחשבים כתומכים. מכאן, שבפועל הם גיבשו לטענתם את הרוב הדרוש.

לחילופין טענו הנתבעים כי יש לדחות את התביעה משום שהתובעים מתנגדים לבנייה בחוסר תום לב וחלקם הטיל אימה על הדיירים האחרים פן יסכימו, ואף התנה הסכמתו בתנאים לא סבירים כמו פגיעה בשטחם הפרטי.

התנגדות סבירה

המפקח יובל וסרקרוג הסביר כי חוק המקרקעין מתנה אפשרות להרחבת דירה, ובכלל זה בניית מרפסת, באישור של 75% מבעלי הדירות ש-2/3 מחלקי הרכוש המשותף צמוד לדירותיהם. במקרה הנוכחי הנתבעים לא השיגו את הרוב הדרוש ולכן התובעים צודקים.

השופט ציין כי בניגוד לטענות הנתבעים, לא ניתן לראות בבעלי הדירות שלא התייצבו לאסיפה כאילו הסכימו להרחבה. ראשית, משום שאחד מהם שלח לאסיפה הודעת וואטסאפ שבה הביע התנגדות מפורשת. שנית, החוק דורש הסכמה מפורשת ולא משתמעת, שכן הרחבת בנייה מלווה בוויתור על זכויות קנייניות.

מה החוק להוספת מרפסות

עוד נקבע כי אמנם החוק קובע שבעל דירה שהורחבה נחשב כמי שמסכים להרחבה דומה מצד שכנו, אלא שהמרפסות שבנו הדיירים בקומה העליונה לא נחשבות ל"הרחבה דומה". זאת, משום שבניגוד למרפסות שמבקשים הנתבעים להקים על הקרקע תוך בניית רצפה חדשה ושינוי חזית הבניין, המרפסות של הקומות העליונות נבנו על רצפה קיימת – על הגג – ולא חרגו מהחזית.

הוספת מרפסת שמש

לגבי הדירה הנוספת, הנתבעים כלל לא הוכיחו שבוצעה בה תוספת בנייה ולא סתרו בראיות את טענת התובעים כי היא נבנתה בהתאם לתשריט המקורי.

באשר לטענה החלופית, המפקח לא התרשם כי נימוקי ההתנגדות של התובעים אינם סבירים או היו מלווים באיומים או דרישות לא הגיוניות, תוך שהזכיר כי לפי הפסיקה כשאין לבעל דירה רוב דרוש להרחבה, דחיית התנגדות הרוב תתאפשר רק במקרים חריגים במיוחד.

המפקח

בסיכומו של דבר המפקח דחה את עמדת הנתבעים וקיבל את התביעה, כך שנאסר על הנתבעים לבנות את המרפסות המבוקשות. הנתבעים אף חויבו בהוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין של 6,000 שקל.

לייעוץ וקבלת הצעת מחיר צור קשר עוד היום! O5O-5824225

הוספת מרפסות – סוגי מרפסות

מרפסות תלויות, ומרפסות של בנייני מגורים הם אלמנטים משלימים ומשמעותיים מבחינה אדריכלית של בנייני מגורים, אך גם של בנייני משרדים או אחרים. בשל העובדה שהם נחשפים כמעט כל הזמן להשפעות מזג האוויר, מופיעים בהם פגמים ונזקים לאורך זמן, בשל כך בעת בחירת אופי וחומרים לבניית המרפסת יש לקחת בחשיבות רב את נושא התחזוקה והבלאי של הקונסטרוקציה של המרפסת.

הנפוצים ביותר הם כשלים באיטום, קורוזיה של מעקה הבטיחות ומעטפת מתכת, אך יש לקחת בחשבון גם פגמים סטטיים במבנים התומכים הנגרמים כתוצאה מחדירת מי גשמים עקב איטום פגום או חסר לחלוטין. בהתחשב בכך ששמות וחלוקה של מבנים אלה לרוב מנוצלים לרעה, אנו מציגים אותם תחילה.

הוספת מרפסת

סוגי מרפסות

המרפסת היא משטח אופקי עם מבנה תמיכה מתאים הבולט מחזית הבניין. המרפסת מוקפת במעקה וניתן לגשת אליה מאזור המגורים. צורת המרפסת השכיחה והמתאימה ביותר היא העיצוב המלבני, אך אנו יכולים למצוא גם את המרפסות הבאות בתכנון הקומה.

סוגי מרפסות:

  • חצי שקוע,
  • פינה,
  • מסתובב,
  • מסדרון תלוי,
  • זנים אחרים.

המרפסת השקועה למחצה היא שילוב של מרפסת שלוחה מבחינת המבנה. המרפסת הפינתית היא אחת המרפסות בשטח גדול יותר המוצבות בפינות הבניינים. במקרה של שטח בסיס גדול יותר, מבנה המרפסת נתמך. אנו יכולים לצאת מהמרפסת שמסביב מכמה חדרים. משתמשים בו בדרך כלל בבנייני מכוני ספא או מוסדות רפואיים.

מסדרון תלוי הוא מסדרון פתוח, חצי פתוח או סגור דרכו אנו יכולים להגיע לכל דירה, או אולי למבואה המשותפת של מספר דירות. המסדרון התלוי ברוחב 110 ס"מ לפחות ולמעשה מבנה זהה למרפסות של בתי מלון.

הוספת מרפסת – מרפסות בטון

הוספת מרפסת בטון היא למעשה השיטה המוכרת לרבים והינה השיטה שבא נבנים מרפסות בבניינים חדשים. לרוב יש צורך ליצור רצף עמודי תמיכה מבטון לכל אורך המרפסות לצורך תמיכה, בטח כאשר מדובר בהוספת מרפסות לכל הדיירים בבניין המשותף.

לשיטה זו יש את היתרונות שלה והיא אומנם יקרה יותר מהשיטה של מרפסות תלויות, אך היא גם העדיפה בהיבט של תחזוקה ובלאי במרפסות פלדה. יחד עם זאת מרפסת שכזו מוכרת יותר לרוב הציבור ומהווה ביטחון בשימוש היום יומי על פני מערכת של מרפסות תלויות, אשר מעלות ספקות וחששות לגבי יציבותם.

ביצוע בשטח

מרפסות בטון מצריכות יותר זמן ביצוע בשטח, שלא כמו בבניית מרפסות תלויות, אשר מרבית עבודה ההקמה של המרפסות נעשית באתר חיצוני של צוות מקצועי והנדסי.

הוספת מרפסת בטון מצריכה יותר זמם בעת הקמה אך אי ספק שתמיד יהיה מי שבעד השיטה של בנייה מרפסת תלויה מפלדה, או בניית מרפסת בשיטה של מערכת בטון כפי שהבניין הוקם.

לייעוץ וקבלת הצעת מחיר צור קשר עוד היום! O5O-5824225

הוספת מרפסת בבניין משותף – תחזוקת מרפסת בטון

בהוספת מרפסת בטון התחזוקה זהה כפי שמתחזקים את חזיתות המבנה המשותף ואינה מצריכה תחזוקה שוטפת מלבד הצורך בתחזוקה רגילה, כפי שאמורים לשמור על מראה בניין יפה וללא פגמים. יחד עם זאת בניינים רבים ברחבי הארץ נמצאים בשלב של בלאי במעטפת הבניין, והוספת מרפסת הינה אפשרות מצוינת לשימור ושיקום חזיתות הבניין על ידי קבלן שיקום מבנים ובכך למעשה ניתן להשוות את אופי וסוג החומר ממנו מצופים חזיתות המבנה לסוג מעטפת המרפסת, או להחליפם באחר, ולהביא לחידוש המראה הכללי של כל חזיתות הבניין המשותף, ובטח צעד זה יביא עליית ערך משמעותית לכלל בעלי הנכסים בבניין, והכדאיות והתמורה בייחס להשקעה ברורה.

הוספת מרפסת

הביקוש אחר הוספת מרפסות בבניינים משותפים הולך וגדל, לצד התפתחות הבנייה קיום. כל הבניינים החדשים הנבנים קיום, מתוכננים מראש עם מרפסות וכמעט ולא תמצא בניין חדש שנבנה זה עתה ללא מרפסת. אין ספק שגודלם משתנה בהתאם לעלות הכללית של הנכס וניתן למצא מרפסות על שטחים גדולים בהרבה מהסטנדרט של מרפסות בבניה חדשה שעומד בשטח ממוצע של 7 מ"ר.

עיצוב פנים למרפסת קטנה

למרות שחלק מהמרפסות הן כל כך קטנות שאפשר להפיח בהן חיים חדשים, אם יש לך תובנה יצירתית אתה יכול לחשוב על עיצוב מרפסת יפה ומהודרת בחלל מוגבל או קצת יותר גדול בעלות נמוכה. .

יצירת חלל מגורים במרפסות בעלות נוף יפה, באמצעות שולחנות וכיסאות, ארבע רגליים קטנות או מתקפלות ורצוי אטומות למים, שימוש במנורות או חוטי אור, צביעת נורות, חוטי אור ושימוש בציוד קישוט צבעוני לתאורה הוא אחד האמצעים בעיצוב הפנים של המרפסת שיכול ליצור תחושה נעימה בחלל הקטן הזה ובמצב הרוח שלך.

נקודה נוספת לגבי עיצוב קישוט למרפסת היא יצירת מרחב לפרטיות ובטיחות במרפסת. לצורך כך, שימוש בווילונות כמו תריסים חיצוניים וזכוכיות למרפסת עם יכולת פתיחה וסגירה והחזרה יעיל מאוד. כמובן שכדאי לשקול גם את העלות, אולם יש הסבורים שאין לשלול מעצמכם את ברכות האוויר הפתוח בכיסוי חזית המרפסת במחצלות, זכוכית וכדומה.

כמו כן, שימוש בפרחים וצמחים בחלל המרפסת ולוחות סריג לצמחים הזקוקים לאור שמש, הוא אחת משיטות היופיש הנפוצות ביותר. כמובן, יש לציין כי בסמוך לקיר מתאים להצבת צמחים רגישים לקור. אתה יכול גם להשתמש בעציצים עם חריצים עמוקים באמצע; הניחו את החריץ של העציץ הזה על מעקה המרפסת ושתלו שני סוגי פרחים משני צידי העציצים היפים כדי לייפות את החלל החיצוני של הבית. באופן כללי, מרפסות קטנות ונעימות נראות טוב יותר עם פריטי נוי פשוטים, פונקציונליים וצבעוניים.

הוספת מרפסת בבית משותף

הוספת מרפסת בבית משותף ,בעקבות הנתונים האלו בניינים ישנים ללא מרפסות נהפכים לפחות אטרקטיביים, מפני שהמרפסת קיום הינה כצורך בסיסי ברכישת נכס, וקונים יעדיפו דירה באותו רחוב בו קיים מרפסת על דירה ללא מרפסת.

בשל כך ברורה הכוונה מאחורי החשיבה בהוספת מרפסת, אשר מצד אחד מקנה נוחות לבעלי הנכס בשימוש היום יומי, ומצד שני יוצרת אפקט אשר מעלה את ערך הנכס ואת הכדאיות והביקוש בשוק הנדל"ן, לצד נכס ללא מרפסת. כמובן שעיצוב וסגנון המרפסת מהווים חלק בלתי נפרד בכל הקשור לשווי הדירות. מרפסות מעוצבות שנבנו בחומרי גימור איכותיים יגרמו למראה חדש ומרענן לבניין כולו.

לייעוץ וקבלת הצעת מחיר צור קשר עוד היום! O5O-5824225