מחירים הוגנים וקבועים מראש
קטגוריות
חיזוק מבנים

חיזוק מבנים ישנים | קבלן לחיזוק בית ישן

o5o-5824225

חיזוק מבנים ישנים – איך מחזקים נכון מבנה ישן?

חיזוק מבנים ישנים הינו נושא חשוב ביותר בכל הקשור לביצוע נכון. בניינים ישנים אשר לא נבנו על פי תקן חיזוק לרעידת אדמה אלו מבנים הזקוקים לעבור תהליך חיזוק מבנים ישנים, ועולה הצורך להשתמש בשיטות וחומרים חדשים בכדי להגביר את חוזק המבנה. המשמעות בתהליך החיזוק הינה להגדיל את חיי השירות ולהפוך מבנה לחזק ובטוח יותר בפני רעידת אדמה. לפני ביצוע תהליך החיזוק כמובן יש צורך לבדוק את מצבו של המבנה בכדי לשלול ליקויים קשים ביסודות. חיזוקים של מבנים ישנים בצורה נכונה חשובים ביותר בכדי לקבל תוצאה איכותית ובטוחה למתגוררים במבנה הישן.

חיזוק מבנים ישנים – חיזוק בניינים

בישראל מדברים כבר המון שנים על תרחישים אפשריים של רעידות אדמה קשות, מה שמביא למודעות של הציבור הרחב המתגוררים במבנים ישנים, בצורך להתגונן מפני רעש אדמה קשה. חיזוק בניינים ישנים צריך להתבצע על פי תכנית הנדסית, אשר בוחנת את המפגעים המצויים במבנה הישן, או החסרים הקונסטרוקטיביים ביחס למבנה שנבנה על פי התקן לחיזוק מבנים.

מהו חיזוק מבנים ישנים?

חיזוק מבנים ישנים בהנדסה אזרחית פירושו להגביר את ההתנגדות של מבנה מפני כוחות נכנסים, שכיום משתמשים בהם יותר בכוח סיסמי. 
בהגדרה מדויקת יותר, חיזוק הוא קבוצה של שיטות המאפשרות למבנה לבצע משימות שהמבנה לא הצליח לבצע לחלוטין לפני החיזוק.
מנקודת מבט מדעית המונח "חיזוק" אינו מתאים לחלוטין למטרה זו, מכיוון שהמונח "התנגדות" אין פירושו בהכרח להגביר את עמידות המבנה לכוח רעידת האדמה, אלא לשפר את ביצועי הרכיבים כנגד כוח רעידת האדמה. מכאן המונח "שיפור" ובמקרה מיוחד לכוח סיסמי, "שיפור סיסמי" הוא מונח מדויק יותר. באופן כללי, התאמה מחודשת היא תת קבוצה של שיפור סיסמי ואחת משיטותיו.

חיזוק מבנים ישנים

חיזוק עמודי בניין – אילו מבנים זקוקים לחיזוק?

ראשית בניינים שנבנו לפני שנת 1980 לרוב אינם עומדים בתקן הישראלי לחיזוק מבנים בפני רעידות אדמה.
על פי ביצועי בניינים במהלך רעידת האדמה ואחריה, ניתן בדרך כלל לחלק אותם לארבע קטגוריות: 
• הקטגוריה הראשונה היא מבנים הניתנים לתזוזה עקב סוג השימוש בהם. אין להם את הציוד ומצד שני עליהם לשמור על תפקודם לאחר רעידת האדמה. מבנים אלה כוללים מרכזים רפואיים, תחנות טלקומוניקציה וטלוויזיה, מרכזי אבטחה ובתי זיקוק.

לייעוץ וקבלת הצעת מחיר צור קשר עוד היום! O5O-5824225


• הקטגוריה השנייה מורכבת ממבנים שאין להם תנאים מיוחדים כרגע, אך משמשים כמוקדי שירות והקלה לאחר רעידת האדמה ועליהם להיות בטוחים. אלה כוללים מקלטים, בתי כנסת, בתי ספר, מרכזי ניהול מאקרו ומרכזי ניהול משברים.

 • הקטגוריה השלישית הם מבנים שאינם חשובים במיוחד לפני רעידת האדמה ואחריה, אך במקרה של נזק חמור יגרמו נפגעים רבים, כגון; מרכזים ציבוריים, אצטדיונים, מגדלים ו …. 

• הקטגוריה הרביעית היא מבנים רגילים שאינם נופלים באף אחת מהקטגוריות הנ"ל, כגון; בתי מגורים, בנייני משרדים ומסחר רגילים.
חיזוק מבני הקטגוריה הראשונה והשנייה הוא באחריות הממשלה לחלוטין. אבל הקטגוריה השלישית משותפת בין הממשלה לעם, והקטגוריה הרביעית היא באחריות העם לחלוטין
יש לציין כי לחיזוק מבני הקטגוריה הראשונה והשנייה אין כמעט השפעה ישירה על צמצום רעידות אדמה.

רק לחיזוק מבני הקטגוריה השלישית והרביעית שיש להם תפקיד ישיר בהפחתת הפסדי רעידות אדמה.

האחריות על חיזוק מבנים פרטיים מוטלת על בעלי הנכסים ולא על הרשות הממשלתית.

חיזוק עמודי בניין ישן ללא תמ"א

חיזוק עמודים בבניין ישן ללא תמא לרוב נעשה בעקבות המתנה וסחבת של כל תהליך התמא. כידוע התהליך לעיתים מיגע ומייאש וההמתנה ליזם יוצרת חששות מיותרים לגבי יציבות הבניין לעד שיתחילו בעבודות החיזוק.

לעיתים קרובות אנו נתקלים בסיפורים דומים של אנשים שחתמו עם יזם וקבלן לביצוע תמ"א ההמתנה מייגעת ללא כל תאריך הנראה. המקרה זה ישנם בעלי בניינים אשר מחליטים לבצע תיקונים וחיזוקים למבנה ובכך מורידים מעצמם את הדאגה ומגבירים את הביטחון שלהם על ידי ביצוע עבודת לחיזוק עמודים בבניין ישן ללא תמ"א.

חיזוק עמודים מתבצע לרוב על ידי שיקום העמודים הפגועים על פי מפרט מהנדס. חיזוק עמודי בניין נעשה על ידי הרחבת שטח העמוד והגדלתו. שיטה זו של עיבוי עמודים מעלה את ההתנגדות על עמודי הבניין הקיים בפני כוחות ועומסים שונים ובכך משפרת את חוזקו של הבניין.

חיזוק מבנה קיים – משפצי העיר

עמודי בניין סדוקים אשר התגלו בהם ברזלי הזיון, מעידים על היחלשות המבנה ויש צורך לבצע חיזוק עמודים.

חיזוק באמצעות עיבוי עמודים או באמצעות חומרי שיקום מותאמים להגנה על ברזלי הזיון מפני תהליך הקורוזיה.

בנוסף יהיה צורך לשקם את הבטון באמצעות חומרים המיועדים לשיקום בטון.

כמה זמן מחזיק בניין?

לשאלה כמה זמן מחזיק בניין צריך לעשות הפרדה בין בניינים המצויים בישראל לבין מבנים בעולם. באופן עקרוני בניינים בישראל מחזיקים 50 שנה, אך בפועל הבניינים מחזיקים הרבה יותר ואין זמן קצוב ותשובה אחת לשאלה כמה זמן מחזיק בניין מכיוון שהדבר תלוי במספר גורמי כגון:

  • שיטת הבנייה
  • איכות החומרים
  • כמות הברזלים
  • קרבתו לים
  • ניקוז מי גשמים….

תחזוקת הבניין הינה גורם חשוב ביותר המשפיע על השאלה לגבי חוזקו והישרדותו של הבניין לטווח ארוך יותר מבניין לא מתוחזק.

רוב רובם של הבניינים בארץ לא מתוחזקים לא מבחינה אסתטית ולא מבחינה חוזק המבנה ושמירה על האלמנטים הקונסרבטיביים.

גורם זה יכול להשפיע לרע על יציבות הבניין ובניין שכזה יחזיק פחות שנים מבניין שמתוחזק.

חיזוק מבנים ישנים

• הקטגוריה הרביעית היא מבנים רגילים שאינם נופלים באף אחת מהקטגוריות הנ"ל, כגון; בתי מגורים, בנייני משרדים ומסחר רגילים.
חיזוק מבני הקטגוריה הראשונה והשנייה הוא באחריות הממשלה לחלוטין. אבל הקטגוריה השלישית משותפת בין הממשלה לעם, והקטגוריה הרביעית היא באחריות העם לחלוטין
יש לציין כי לחיזוק מבני הקטגוריה הראשונה והשנייה אין כמעט השפעה ישירה על צמצום רעידות אדמה.

רק לחיזוק מבני הקטגוריה השלישית והרביעית שיש להם תפקיד ישיר בהפחתת הפסדי רעידות אדמה.

חיזוק בניינים ישנים

חיזוק מבנים ישנים

מבנים שתוכננו ונבנו על פי תקנות ישנות לפני שנת 1980  הם חלשים ביותר כנגד עומסים רוחביים ורעידות אדמה ובדרך כלל אין להם התנהגות סיסמית טובה ותכונות דינמיות. 

לכן, במקרה זה, ביטול חולשות מבניות וחיזוק הבניין הוא הרבה יותר חסכוני מאשר שחזור ויש לבצע בהם חיזוק מבנים ישנים בפני רעש אדמה גדול.
במקרים מסוימים ניתן לבנות מחדש, לחזק ולבצע שימוש חוזר בבניינים שנפגעו ברעידת אדמה. במקרה זה, יש צורך לחזק את החברים הקיימים כדי לעמוד בעומסים הנוספים על המבנה. במקרה כזה, מצב הבניין משתנה וכתוצאה מכך גם תכונותיו הדינמיות משתנות. לכן, שליטה בתגובה הסיסמית של המבנה במצב החדש היא הכרחית בכדי לבטל אם נצפות חולשות חדשות.

לייעוץ וקבלת הצעת מחיר צור קשר עוד היום! O5O-5824225

ההבדל בין שיטות חיזוק מבנים ישנים


באופן כללי, חיזוק מבנים ישנים קיימים מפני רעידות אדמה תלוי בסוג הבניין (פלדה, בטון, קירות נושאות וכו ') וישנן שיטות ספציפיות לעיצוב מחדש לכל אחד מהסוגים לעיל. לדוגמא, הוספת פלטה בבנייני מתכת היא פשוטה מאוד, בעוד שבבנייני בטון יש לכך בעיות יישום רבות, ולכן הוספת קירות גזירה יכולה להיות פתרון מעשי טוב יותר לבנייני בטון.

שיטות לחיזוק מבנים ישנים


חיזוק מבני בטון ומבנים ישנים באופן כללי על מנת לחזק אותם לעמוד בעומסים, לשפר את הבעיות הנגרמות בעקבות סחף, להגביר את משיכות המבנה או פריטים אחרים תוך שימוש בחומרים ושיטות מתאימים. ביצוע נכון נעשה.

  • ישנן מספר שיטות לחיזוק מבנים, כולל:
  • הוספת קירות גזירה
  • חיזק מבנים ישנים באמצעות מבודדים סיסמיים
  • הוספת סד
  • חיזוק הבניין באמצעות מנחת או מנחת
  • באמצעות FRP
  • בנייה באמצעות מתכת ובטון
חיזוק מבנים ישנים

חיזוק המבנה באמצעות הוספת קיר גזירה

אחת השיטות לחיזוק מבני בטון היא הוספת קירות גזירה. קיר גזירה מגדיל מאוד את חוזקו, נוקשותו ומשכותו של המבנה ומשפר את הביצועים הסיסמיים של המבנה ומפחית דפורמציה ופגיעה באלמנטים מבטון אחרים של המבנה.
שיטה זו, אומנם שיטה מתאימה והיא בעצם הפיתרון הראשון שנראה כמבנה בטון, אך עשויות להיות לה גם בעיות. לדוגמא, הארכיטקטורה של בניין עשויה להיות כזו שאי אפשר להשתמש בקיר גזירה, או הוספת קיר עשויה לצמצם את שטח השימוש בבניין. חולשתו של הבניין עשויה שלא להיות כה גדולה כדי לדרוש קיר גזירה, או שעיקרון זה יקר להשתמש בקיר גזירה.

לייעוץ וקבלת הצעת מחיר צור קשר עוד היום! O5O-5824225


חיזוק מבנים ישנים – מערכת קיר גזירה?


חיזוק מבנה ישן המשימה העיקרית של מערכת קיר גזירה מפלדה היא להתמודד עם הגזירה האופקית של הרצפות ועוגן ההתהפכות עקב כוחות רוחביים. באופן כללי, מערכת קיר גזירה מפלדה מורכבת מקיר יריעות פלדה, שני עמודי גבול ומספר קורות אופקיות.

מערך זה יחד מתנהג כמו קרן יריעות אנכית. באופן זה, העמודים ממלאים את תפקיד הכנפיים וקיר יריעת הפלדה ממלא את תפקיד החיים, ואילו הקורות האופקיות של הרצפות ממלאות את תפקידם של קשיחים רוחביים.

חיזוק חומה – יסוד חומת בית

חיזוק חומה בבתים או בבניינים מצריכה בדיקת היסודות של החומה. רק לאחר בחינת היסודות ניתן לקבוע את שיטת החיזוק של החומה בכל הקשור להוספת ברזלי זיון בשילוב בטון. במידה ומתגלים סימנים של שקיעה או סדיקה על גבי קירות החומה הדבר מעיד על כשל ביסודות או כשל בביצוע או על עייפות ובלאי טבעי. כמובן צריך לאבחן את הגורם אשר בעקבותיו נוצרו הסדקים בחומה ובהתאם תינתן שיטת הטיפול למניעה.

חיזוק מבנה ישן באמצעות הוספת סד

חיזוק מבנים ישנים על ידי הוספת פלטות פלדה לחיזוק מבנה הבטון תגביר את החוזק שלו. תפחית את הצורך בתמיכות ותגביר את חוזק הגזירה של המערכת. השימוש במערכות הפלדה השונות (EBF) בחיזוק מבני בטון אינו נפוץ בשל עלויותיו הגבוהות ובעיות ההטמעה, אך ניתן להשתמש במגוון מערכות הפלדה אשר נכללות בסוג זה של שיפור וחיזוק מבני בטון ופלדה שיש להתחשב בה.

אמנם ניתן להוסיף גם מבני בטון וגם פלדות לבנייני בטון וזה פיטרון להגברת עמידות הבניין לעומסים רוחביים וניתן להשתמש בצורות X ו- K שלו, אך הבעיה של חיבור זה חברים עם המבנה הקיים, כמו גם בעיות שעלולות להתעורר בארכיטקטורה של המבנה הם החסרונות של שיטה זו.

שיטות חיזוק מבני בטון מזוין באמצעות פלטות מתכת:

מבני בטון מזוין עם פלטות מתכת זכה לתשומת לב מיוחדת בשנים האחרונות, ונעשתה עבודת מחקר, מחקר ומעבדה בתחום זה.
 השיטות השונות שהוצעו עד כה ליישום פלטת מתכת בבנייני בטון מזוין הן כדלקמן:
• מסגרת מתכת מיוחדת להתקנת הפלטה או לוח המתכת שמסגרת זו מחוברת למסגרת הבטון המזוין. שיטה זו זהה למקרה הראשון, אלא שאין מסגרת מתכת מיוחדת. הפלטה מחוברת ישירות למסגרת הבטון המזוין על ידי חגורה וריתוך, המכונה שיטת החיבור הישיר.

כדי לחבר את הפלטה או לוח המתכת למסגרת הבטון המזוין, משתמשים בטיט או בטון וחיזוק מוטות המותקן בגוף המסגרת. שיטה זו נקראת שיטה עקיפה.

לייעוץ וקבלת הצעת מחיר צור קשר עוד היום! O5O-5824225

חיזוק מבנים ישנים בפני רעידות אדמה

חיזוק מבנים ישנים בפני רעידות אדמה
חיזוק מבנים ישנים בפני רעידות אדמה

בולמים הם מערכות סופגות אנרגיה המבוססות על הגברת הנחתת הבניין. האפקט החשוב ביותר של שיכוך הוא הפחתת משרעת התנודה ותגובת הבניין לכוחות המופעלים, וכך הבולמים מבזבזים חלק גדול מאנרגיית הרטט.


מפיצי אנרגיה, או בולמים, עשויים להיות ממוקמים בפלטות, אביזרי רכיבים שאינם מבניים, או במיקומים מתאימים אחרים במבנים קיימים, אך השימוש הפשוט ביותר והנפוץ ביותר הוא השימוש בבולמים בפלטה, שניתן להשתמש בהם הם משמשים בכל קומות הבניין.


בשיטות בקרה מבניות פסיביות כמו שימוש בבולמים צמיגים וצמיגים, אנרגיה הנספגת בתנועות קרקע נספגת על ידי בולמים אלה והמערכת המבנית אינה מורשית להיכנס לאזור הלא ליניארי. 

זה מגביר את עמידות המבנה לרעידות אדמה עם תקופות חזרה ארוכות יותר, או במילים אחרות, מקטין את הסבירות לקרוס הבניין כנגד רעידות אדמה אלה.

לייעוץ וקבלת הצעת מחיר צור קשר עוד היום! O5O-5824225


בחלק מסוגי הבולמים לוקחים בחשבון גם שיקולים אסתטיים כך שאם משתמשים בהם בצורה גלויה הם לא יוצרים בעיה אדריכלית.

חשול מבנים ישנים
חשול מבנים ישנים

חיזוק מבנים באמצעות FRP

  • השימוש בחומרים מרוכבים בצורה של פולימרים מחוזקים בסיבים (FRP) ידוע כשיטת חיזוק חדשה ואלטרנטיבה לחומרים מסורתיים ולשיטות קיימות.
  • חומרי FRP בשילוב סיבים ושרפים מיוצרים בתהליך של התאמה מחדש של שרפים (שרף אפוקסי) מהסיבות הבאות:
  • יצירת שכבה משולבת
  • מערכת הדבקה של FRP למשטח הבטון של התחתון
  • כיסוי כדי להגן על יריעות של FRP פופולרי מאוד בשל משקלו הקל, מהירות הביצוע הגבוהה, חוזקו הגבוה וחוסר המגבלות האדריכליות, במיוחד במבני בטון.

חיזוק מבנים באמצעות מעילי מתכת ובטון


אחת השיטות לחיזוק מבני בטון היא שימוש במעטפת בטון (כיסוי) סביב אלמנטים שונים כמו קירות גזירה, עמודים וקורות. 
בשיטה זו, חורים ראשונים נוצרים במרווחים מסוימים בהיקף האלמנטים החלשים. ואז רשת פלדה שזורה עם מוטות צלעות סביב חבר המטרה, הגודל והמרחק של מוטות הפלדה הללו מתקבלים מהתוצאות האנליטיות.

 לאחר מכן ממלאים את החורים בדבק אפוקסי ותוכנות מוטות תפירה בצורת L. לבסוף, תבניות מונחות סביב החבר והחלק הפנימי מלא בבטון.

לייעוץ וקבלת הצעת מחיר צור קשר עוד היום! O5O-5824225

השימוש במעטפת מתכת היא שיטה מתאימה לחיזוק מבני בטון, שאמנם מגבירים את חוזקם ואת משיכותם של חברי מבנים מסוג זה, אך אינם מוסיפים משקל משמעותי למבנה. בשיטה זו מניחים יריעות מתכת על משטח הבטון של החבר במקום הפגיע של הבניין ומחוברים לחבר הרלוונטי באמצעות ברגים. 

חיזוק בניין באמצעות מבודדים סיסמיים

חיזוק בניין באמצעות מבודדים סיסמיים מותקנים במפלס הבסיס של הבניין, במטרה להפריד את התנועה בין המבנה לקרקע.

חיזוק הבניין


מבודדים סיסמיים הם אלמנטים שקשיחותם לרוחב נמוכה בהרבה מהנוקשות הצירית שלהם, ולכן במקרה של רעידת אדמה, אלמנטים אלה חייבים למנוע העברת כוח למבנה הראשי ולמבנה הראשי תנועה נוקשה במהלך התרחשות של רעידות.


ביצועי מפרידים רצויים רק בטווח מסוים וגובה המבנה, ולכן שיטה זו מוגבלת מאוד ויעילה רק לבניינים בעלי משקל וגובה מסוימים, ולכן פחות משיטות אחרות בעולם מתקבלות בברכה על ידי מהנדסים בפרויקט.

חיזוק מבנה קיים

פתרונות חיזוק של קורות במבנה קיים

חיזוק קורות בשיטת מעטפת בטון

 חיזוק מבנה קיים באמצעות מעטפת בטון היא אחת הטכניקות הנפוצות להגברת כושר העומס הכובד של קורות (בטון או פלדה).השיטה בבניין היא הטמעת מעטפת בטון.
בשיטה זו, קורות בעלות יכולת נשיאה ירודה או שניזוקו, מתחזקות על ידי הוספת מוטות טפסות ובטון (בדרך כלל בטון דחיסה עצמי). במקרים בהם מעטפת הבטון דקה יש להוסיף משא בכדי ליצור התנגדות לכוחות סיסטמתיים.

חיזוק מבנה קיים באמצעות קורות בשיטת מעטפת פלדה

אחת הדרכים לחיזוק קורות בבניינים היא שימוש במעטפת פלדה. בשיטה זו, חתך הקורה מחוזק באמצעות יריעות פלדה כמברג, רצועת v או מקומית, בהתאם למקרה. 
ניתן להשתמש במעטפת פלדה בחיזוק של קורות בטון ופלדה ומבלי לשפר את משקל הבניין, לשפר את משיכות המבנה. השיטה המקובלת לביצוע טכניקה זו ויצירת כליאה היא חיבור יריעות המתכת שמסביב עם ברגים לקורה.

לייעוץ וקבלת הצעת מחיר צור קשר עוד היום! O5O-5824225

פתרונות לעמודים – חיזוק מבנים ישנים


חיזוק עמודים בשיטת מעטפת בטון

 תיקון וחיזוק עמודי בטון ומתכת באמצעות מעטפת בטון משמש כפתרון יעיל. 
בשיטה זו עמודים בעלי כושר נשיאה ירוד או שיש לתקן אותם מתחזקים על ידי הוספת שכבת בטון, מוטות אורכיים וסוגרים סגורים. 
במקרים בהם הנזק לעמוד הבטון הוא גבוה או שלעמוד אין יכולת מספקת נגד כוחות רוחביים, מומלץ להשתמש בעיצוב של מעילי בטון לחיזוק העמוד. כמו כן, ניתן להשתמש בטכניקת חיזוק זו כדי להגביר את קשיחות הגזירה של עמודי פלדה עם קטעים בצורת I ו- H.


חיזוק עמודים בשיטת מעיל פלדה

חיזוק עמודים באמצעות מעטפת פלדה מגביר את חוזק הדחיסה, גזירה, כמו גם סיפוק כדי להגביר את משיכותיו. בעזרת שיטת חיזוק זו ניתן לספק את יכולת הגזירה, הדחיסה והסתגרות של העמודים, וכך יכולת הנשיאה שלהם כנגד עומסי צד וכוח המשיכה של רעידת האדמה עולה.

פתרונות לחיזוק לוחות בטון – חיזוק מבנים לרעידות אדמה


להגדלת עובי לוח הבטון

 במקרים מסוימים, עקב בעיות כמו הגדלת העומס על לוח הבטון, תכנון לוח חלש, קורוזיה של מוטות פלדה או סדקים בלוח הבטון, ניתן להגדיל את העובי לחיזוק הלוח. בטון משומש.

חיזוק מבנים ישנים
חיזוק מבנים ישנים


הוספת לוחות פלדה ללוח

אחת השיטות לבקרת המבנה ולהגברת הנוקשות, החוזק והשלמות של רצפות וגגות בטון היא שימוש בפלטות ויריעות פלדה. יריעות אלה חייבות להיות מחוברות כראוי לגג ואת המרווח בין הגג ליריעה חייב להיות מלא בדיס או חומרים מבוססי אפוקסי על מנת לספק הידבקות נאותה, ביצועים סייסמיים כנגד רעידות אדמה והעברת עומס נכונה.

מסקנה – חיזוק מבנים ישנים

בשל האוכלוסייה הגדלה וההתקדמות המהירה בעולם של ימינו, הצורך בבניית מבנים עמידים ביעילות גבוהה ובמהירות גבוהה. לכן השימוש בחומרים חדשים כמו גם חיזוק מבנים, במיוחד במבנים חשובים ורגישים, הוא בלתי נמנע.

חיזוק מבנים ישנים
חיזוק מבנים ישנים


כיום ישנן שיטות רבות לחיזוק מבנים, שהשימוש בהן משתנה ממקרה למקרה. עלינו לזכור שלפני שיפוץ חוזר של מבנה, עלינו לבחון תחילה את סוג המבנה של המבנה, את החומרים המשמשים בו ואת תוכניות הביצוע שלו, ולאחר מכן להמשיך ולבחור את שיטת החידוש המתאימה למבנה.
שיטות נפוצות לחיזוק מבנים כוללות חיזוק באמצעות קירות גזירה, חיזוק בעזרת פלטה, חיזוק באמצעות FRP וכו '. 

לייעוץ וקבלת הצעת מחיר צור קשר עוד היום! O5O-5824225


כל השיטות שהוזכרו הן לחיזוק המבנים במטרה לצמצם את אובדן החיים והרכוש הנגרמים כתוצאה מרעידות אדמה בבניין.