מחירים הוגנים וקבועים מראש
קטגוריות
שיפוץ בניינים

התקנת מרזבים

o5o-5824225

התקנת מרזבים – איך מבצעים החלפת מרזב

התקנת מרזבים לבניינים משותפים ובתים פרטיים או מערכות ניקוז מתקדמות לצורך הטיית מי גשמים מגגות בטון ורעפים צריך להעשות בקפידה. כיום ישנם מכלול חומרים, סוגים וצבעים על פי בחירה. תעלות מרזבים משמשות להולכת מי גשמים למניעת חלחול מי גשם בקרבת עמודי הבניין והיסודות.

מה זה צמ"ג?

צ"מג הינה מילה נרדפת לצינור מי גשם או מרזב. מרזב הוא ערוץ לאיסוף מים עיליים. המרזב הוא רכיב חשוב ביותר במערכת הניקוז של הבית או הבניין שלכם. הצורך במניעת טפטוף מים או זרימת גגות בצורה בלתי מבוקרת חשובה מכמה סיבות:

מה הסיבות המצריכות מרזב?

  • מניעת זרימת מי ניקוז גשם מהגג מלפגוע בקירות.
  • להרטיב אנשים שעומדים מתחת לבניין או מעוניינים להיכנס אליו.
  • להפנות מים לאתר סילוק מתאים בו הוא נמצא ולא יפגע ביסודות הבניין.
  • במקרה של גג שטוח, הסרת מים חיונית למניעת חדירת מים לתוך חללי הדירות ולמניעת הצטברות עודף.
  • הטיית מי גשמים מדירות מרתף.
  • הטיית מי גשמים מאזור עמודי הבניין.
  • מי ניקוז מזגנים.
  • העברת כמויות מים גדולות והרחקתם מצמחיה רגישה….

חשיבות התקנת מרזבים בעת חיזוק עמודים

בניינים ישנים אשר נבנו עם מרזב בתוך עמוד המבנה נוטים להוות בעיה קונסטרוקטיבית עקב התיישנות המבנה וסתימת המרזב. סתימת המרזב גורמת לנזקי מים על ידי פגיעה בברזלי העמוד הגורמת לקורוזיה ודורשת שיקום ברזל. בעת שיקום עמודי בניין או חיזוק עמודים לרעידות אדמה יש לשים דגש רב על הרחקת מקור המים מהעמוד על ידי שימוש במרזב תקין.

סוגים וחומרים שונים

מרזבים בצורתם המוקדמת ביותר היו מורכבים מאגני עץ או אבן מרופדים. עופרת הייתה  נפוצה בעבר והיא משמשת עדיין בבניינים ישנים מאוד. ברזל יצוק אף הוא היה בשימוש לאיסוף מי גשמים לפני התפתחות הטכנולוגיה והשימוש בפלסטיק ואלומיניום. עם התקדמות והתפתחות ענף הבנייה קיום נעשה שימוש במרזבים העשויים, PVC , אלומיניום , פלדה מגולוונת ונחושת.

הסוגים השונים הינם לרוב על פי העדפה, אך לעיתים יש צורך לשקול את סוג החומר שממנו עשוי המרזב מכמה שיקולים. מזג האוויר חום וקור וקרני UV אשר יכולים לגרום לבלאי מוקדם של המרזב.

קיבולת מרזבים

בהתקנת מרזבים קיבולת המרזב היא שיקול חשוב בכל הקשור לתפקוד תקין של זרימת מים רציפה. שטח הפנים (במטר) מחושב ומוכפל במשקעים (l/sec/m²), הנחשבים ל- 0.0208. זה נותן את יכולת הניקוז הנדרשת בהתקנת מרזבים תקניים.  (L/sec). עוצמת המשקעים, כמות המים שצפויה להיווצר בסופת גשם של 2 דקות חשובה יותר מהגשם הממוצע. אי חישוב קיבולת המרזב והתאמת המרזב לשטח המיועד לניקוז יכול לגרום להצפת המרזב, וגרימת נזקי מים לבניין או לבית.

מרזבים יכולים להיות עשויים ממגוון חומרים כגון ברזל יצוק , עופרת, אבץ, פלדה מגולוונת, פלדה צבועה, נחושת, אלומיניום צבוע, PVC…..

התקנת מרזבים

התקנת מרזב לפרגולה – ביצוע נכון

התקנת מרזב לפרגולה יעילה למניעת הצטברות מי גשם בשטח שמסביב. בנוסף על ידי כך אנו מרחיקים את המים שנאספים על ידי מרזב גשם ומוזנים, בדרך כלל על ידי צינור תחתון הנקרא גם מוליך. המוליך מקצה הגג לבסיס הבניין שבו הוא מתנקז או נאסף. צינור ההורדה יכול להסתיים בנעל ולצאת ישירות אל הגג, אך באמצעות טכניקות בנייה מודרניות הוא יתחבר דרך אל בור ספיגה. במקום זאת, הוא יתחבר באמצעות מערכת ניקוז להטיית מי הגשמים.

התקנת מרזב לפרגולה יכולה להיות מצוידת ברשתות מרזבים, מסכי רשת קטנים, חריצים או כיסויים קשיחים על מנת לאפשר זרימה של מי הגג, תוך צמצום המעבר של פסולת הגג לתוך המרזב. מרזבים סתומים יכולים גם לגרום למים להיכנס לבניין כשהמים חוזרים. מרזבים סתומים יכולים גם להוביל להצטברות של מים עומדים, ומאפשרים ליתושים באקלים מסוימים להתרבות. 

תיקון מרזב בגג – איך מבצעים?

בבניינים בו המרזבים מצויים בבלאי יש צורך לבצע תיקון מרזב בגג במידה והמערכת הכללית מצויה במצב תקין ורק מקטע מהמרזב מצוי במצב שדורש תיקון. ניתן לבצע תיקון על ידי החלפת המקטע הפגום בחדש הזהה לחומר שממנו עשוי המרזב המצוי בבניין. ניתן לבצע תיקונים לכל רכיב שמצוי במרזב במידה ועדיין ניתן להשיג את את הדגם הספציפי של המרזב. לעיתים עושים שימוש באביזרי פלסטיק לצורך השלמה ותיקון אך התיקון שמתקבל אינו אסתטי.

התקנת מרזב לפרגולה – חיפה למים ולחות

ב התקנת מרזב לפרגולה, חשיפה ללחות היא אחד הגורמים העיקריים לפגיעה במבני בניין בבנייני דירות ובבניינים אחרים. נזקי מים לקירות המבנה יתרחשו בחלק הבסיס מוביל להרס ביולוגי של חומרים טבעיים, ולהיחלשות הציפוי החיצוני של הבניין. חישוב מדויק והתקנה נאותה של מערכת ניקוז הגג, המסיטה מים מהגג בצורה מסודרת, מאפשרת להאריך באופן משמעותי את האיטום של הגג ולהקטין את ההשקעות הכספיות בתיקון שלה.

בחירת חומרים

השוק מציע מבחר עצום של מערכות ניקוז לגגות משופעים, השונות בביצועים פיזיים, פרמטרים טכניים ועלות.

המרזבים הנפוצים ביותר הם פח מגולוון (עשויה ציפוי פולימר מגן מגולוון או דקורטיבי) ופלסטיק. מוצרים מגולוונים רגישים מאוד לקורוזיה, המתחילה בנקודות החיתוך, ולכן בעת ​​התקנת מרזבים כאלה, מומלץ לכסות את המתכת בצבע ולכה עמיד למים. בעת התקנת מערכת פלדה עם ציפוי פולימרי, חשוב להימנע מפגיעה בשכבת המגן והדקורטיבית – אחרת תחילת הקורוזיה יופיע במקום הנזק .

למערכות פלסטיק לניקוז גגות משופע מספר יתרונות :

  • מרזב פלסטיק – אין קורוזיה;
  • משקל נמוך (אינו יוצר עומס מסוכן נוסף על הגג)
  • התקנה פשוטה;
  • ומראה אטרקטיבי ומגוון רחב של פתרונות צבע.

החיסרון היחיד של מרזבים וצינורות העשויים מפולימרים הוא האפשרות סדיקה של האלמנטים מפלסטיק כאשר המים קופאים. לכן, חשוב להרכיב ולהתקין אותו נכון, ולנקות אותו באופן קבוע – זה יעזור למנוע קיפאון של מים במערכת .

צבע מערכת המרזבים נבחר בהתאמה לגג הרעפים או לקירות המבנה.

עקרונות חישוב אביזרים למערכות גשם

לצורך כימות אלמנטים מבניים, יש לקחת בחשבון את גודל ותצורת הגג, כמו גם את המאפיינים האדריכליים של הבניין.

רוחב המרזב וקוטר הגישה מחושבים על בסיס שטח הפנים כך שלמערכת יש את התפוקה הנדרשת. בממוצע, היחס (S – שטח, Ø – קוטר) :

  • בגג S פחות מ -50 מטרים רבועים. M. מרזב נדרש 100 מ"מ, צינור Ø 75 מ"מ;
  • בגג S מ -50 עד 100 מטרים רבועים. חריצים מתאימים 125 מ"מ, צינור Ø 85 מ"מ.
  • תקרות S עולות על 100 מטרים רבועים. משמשים מרזבים של 150 או 190 מ"מ, קוטר הצינור יכול להיות בהתאמה 100 או 120 מ"מ.

אם לגג תצורה מורכבת, הפרמטרים של המרזבים והצינורות מחושבים על בסיס שטח הזרימה.

בעת החישוב חשוב לקחת בחשבון את האקלים באזור הבנייה. אם כמות המשקעים ועוצמתם עולים על הערכים הממוצעים, יש להתאים את פרמטרי התכנון הסטנדרטיים כלפי מעלה.

צינורות מרזב . לכל 100 מ"ר. מ 'משטח הפנים צריך להיות ניקוז יחיד. לפיכך, אם גג S חורג מעט מערך זה, יש להתקין שני מרזבים אנכיים ובהתאמה שני נתיבי צריכת מים.

החלפת מרזב – החלפת מרזבים בבית משותף

כדי לקבוע את מספר הצינורות האורך הדרושים לבניית המרזבים, יש צורך לקחת 30 ס"מ מהמרחק בין המרזבים בבית המשותף לתעלה (גובה עיקול הניקוז). הערך המתקבל מוכפל במספר המרזבים ומחולק ב -3 (האורך הסטנדרטי של הצינור).מהדקי צינור מרזב. בעת התקנת מרזב על שני החיבורים, יש צורך להתקין מהדק, כלומר, בין צינור הניקוז לכל צומת צינורות. בנוסף, יש להרכיב את כל המעבר לקיר (שלב המהדק לקיר אינו עולה על 180 ס"מ). מספר המהדקים תלוי באורך המרזב ביחס לקומות הבית המשותף.

סוגים וסיווג

ניתן לבנות מערכת מרזבים באחת משלוש דרכים:

  1. לא מוסדר – זרימת המים מהתקרה ישירות לרצפה. זה עלול להיות כרוך בלחות קבועה בקירות והרס של מערכת האיטום.
  2. פנימי – מונע הקפאת מים בצינורות בטמפרטורות שליליות. הוא משמש בעיקר בבניית בתים או בניינים חדשים.
  3. מערכת הטיית מי גשם מוסדרת – מערכת ניקוז מים מהגג, מצוידת במערכות וצינורות שדרכם זורמים מים במורד הניקוז. 

חיבורים

החיבורים חייבים להיות מתוכננים כהלכה, מקובעים היטב אל הבניין. רק במקרה זה מובטחת העבודה של המערכת כולה.

מערכת הניקוז מורכבת מריבוי של חלקים מחוברים, שעיקרם שקע השירות לאיסוף וניקוז מים ממשטח הגג, והצינורות דרכם נשלחים המים הנאספים למקום המתאים לה.

מבנה הבריכה כולל גם אלמנטים של מערכת הביוב, כדלקמן:

  • שבילים לניקוז מים לצינורות (מקבלי מים);
  • תקעים;
  • מתאמים ואביזרים לצינורות וכיורים.
  • סוגרי הרכבה;
  • מהדקים לתיקון צינורות ניקוז לקירות.

לעתים קרובות מרזבי גג מצוידים במכשירים הנוספים הבאים:

  • רשת וסלים, המשמשים מחסום להכנסת עלים ופסולת קטנה לתוך הצינורות;
  • מקלטי מי גשמים המחברים צינורות מי גשמים לביוב סערים;
  • טיפות, מניעת הצטברות מי גשמים מתחת לגג ושיפור זרימת הדם דרך הצינורות.

כדי להאריך את אורך החיים ולהגן מפני שלג בחורף, גגות, צינורות ותעלות גגות מניחים כבלי חימום. זה לא רק מבטיח הפעלה ללא טרחה של מרזבים, אלא גם מוסיף סכום משמעותי לעלות בנייתם ​​ומביא עימו עלויות נוספות לתשלום חשבונות.

טיפים מעשיים להתקנת מערכת מרזבים

התקנת הניקוז רצוי להתבצע במקביל להתקנת הגג – הדבר יחסוך זמן ותקציב בנייה באופן משמעותי. בחירת שיטת ההתקנה תלויה בסוג החומרים המשמשים, מחברים ותוכנית המערכת עצמה.

עם זאת, ישנם כללים קבועים שלא ניתן להקפיד עליהם בביצוע פעולות אלה:

  • הרכיבו את המרזבים המיוצרים באמצעות סוגריים (מחזיקים) וודאו כי הוברגו לקורות או ללוח הקדמי. אם משתמשים בסוגריים מתכת, ניתן לחבר אותם לקיר לבנים.
  • המרחק בין הקשתות תלוי ישירות בסוג הבנייה. אז, עבור מערכת מתכת זהו שלב של 70-150 ס"מ, עבור פלסטיק-50-60 ס"מ. יש צורך גם בסוגריים משני צידי פינות המצנח והמשקעים.
  • השיפוע בין המתלה הראשון והאחרון צריך להיות 2-3 מ"מ למטר זרימה לכיוון המשפך.
  • המרחק בין הקיר לצינור הניקוז צריך להיות בטווח של 3-8 ס"מ, שכן התאמה הדוקה יותר תגרום להופעת רטיבות ועובש.
  • התקנת עליות מתבצעת לאחר ההתקנה המלאה של האלמנטים העליונים של המערכת, כולל המשפכים. הצינורות מחוברים לקיר בעזרת מלחציים בגובה של 1-2 מטרים. אך המהדקים עצמם מוברגים לקיר באמצעות מקבעי בטון או בלוק.
  • השלב האחרון הוא תיקון צינור הניקוז התחתון במרחק של 20-30 ס"מ לפחות מהרצפה. במקרה של מערכת ניקוז לינארית – 15 ס"מ.

לבניית ניקוז מהתקרה יש ניואנסים משלה. טעות או רשלנות בהתקנת מרזבים יכולים להרוס את כל העבודה שנעשית, ולהביא לאי נוחות רבה. לכן לפני שמתחילים במערכת ניקוז להתקנה עצמית, יש ללמוד היטב את כל הכללים. התקנות בעניין זה. אף טוב יותר – להזמין אנשי מקצוע המתמודדים במהירות וביעילות עם משימה זו במידה ואתן לא בטוחים.

לסיכום – התקנת מרזבים

מערכות ניקוז מי גשמים חשובות ביותר בכל הקשור במניעת נזקי מים לקירות וגגות בתים ובניינים אך לא רק. התקנת מרזבים בצורה נכונה תביא להגנה על יסודות המבנה. כאשר מים לא מנוקזים היטב יש לכך השלכות הרסניות. בכל הקשור עם מפגש בטון וברזלי זיון המצויים בשפע במערכת כוללת בעת בני בית או בניין מגורים. מים לא מנוקזים אשר זולגים על קירות ועמודי הבניין יגרמו לנזק קשה ופגיעה בבטון ובברזלי הזיון המחייב הוצאה מיותרת ותהליך שיקום מבנים לחלקים הפגועים.

בכל מקרה של שאלה או לקביעת פגישה אל תהססו וצרו אתנו קשר בדף צור הקשר או בנייד.

אנו פועלים בכל הארץ ומבצעים התקנת מרזבים בחיפה, בצפון ובמרכז.